bancuri, glume, imagini, video, fun, bancuri online, bancuri tari, imagini haioase, videoclipuri haioase, distractie online Pe HaiSaRadem.ro vei gasi bancuri, glume, imagini, video, fun, bancuri online, bancuri tari, imagini haioase, videoclipuri haioase, distractie online. Nu ne crede pe cuvant, intra pe HaiSaRadem.ro ca sa te convingi.
You are in: RomanianSoccer.ro - Editorial Romeo Ionescu

' N-a fost pentru noi...

Cehia nu s-a încurcat în Finlanda ! Dar nu numai că nu a făcut egal, ci a bătut cu 3-0, adică așa cum noi nu am făcut-o. Numai dacă comparăm rezultatele obținute la Helsinki de noi și de cehi vedem că în timp ce noi ne-am mulțumit cu puțin, ei au evitat emoțiile din sfârșitul partied și iau calea barajului, pentru că drumul spre Germania pentru Cehia mai înseamnă două meciuri de baraj și acolo nu se vor întâlni nici cu Armenia, nici cu Finlanda.

Nedrept, poate, vina pică acum mai mult pe Iordănescu, pentru acea formație ciudată cu care a abordat meciul cu Armenia, o țară al cărei antrenor a fost până debutul meciurilor din grupă al nostrum Mihai Stoichiță. Olanda a fost prea tare atât pentru noi cât și pentru cehi. Aici este și limita lui Pițurcă care nu a putut scoate puncte de la olandezi, dar dacă am fi scos, poate și Cehia ar fi jucat altfel. Este greu de crezut că Cehia a neglijat meciurile cu noi și cu olandezii, dar au câștigat meciul final, dar dacă noi am fi câștigat și acel meci cu armenii, poate și rezultatul cu Olanda ar fi fost altul.

Este timpul să tragem linie. În 1990 ne-a calificat Emeric Jenei și am fost eliminați în optimi la loviturile de departajare. A urmat Gheorghe Constantin, un antrenor care nu se poate lăuda cu rezultate senzaționale și care, practice, ne-a spulberat șansele de calificare la Euro 1992, printr-un 0-3 la București în fața Bulgariei. Am avut șansa teoretică de calificare, dar în 1991 am ratat pe "mâna" noastră, nereușind să câștigăm la Sofia. Alte preliminarii, alt antrenor, egal acasă cu Cehoslovacia și dezastru la Kočice: 2-5. Se schimbă antrenorul (Dinu), vine Iordănescu și ne calificăm la mondialele din 1994, unde ne-am oprit în sferturi, tot la loviturile de departajare, după ce am fost cu un pas în semifinale. Iordănescu a rămas și ne-a dus în England 1996 și France 1998, dar performanța din U.S.A. nu am mai repetat-o. După 3 calificări, Generalul a plecat, iar Pițurcă a calificat echipa la Euro 2000, după ce a câștigat în ultimul minut la Porto și a remizat cu aceeași Portugalie pentru ca să ne calificăm împreună. Dar Pițurcă a supărat "regale" și a cedat locul lui Jenei, care a reușit să ne califice în sferturi, dar nu am putut trece de Italia. A fost ultima calificare.

După Jenei a urmat Bölöni care ne-a lăsat, practice, calificați în "baraj". Hagi, însă, a dovedit că încă nu are "stofă" de antrenor și a primit "cartonașul roșu" de la sloveni, de astă dată fiind un roșu "la figurat". Și a revenit Iordănescu și a pierdut calificarea, în ultimul minut la Copenhaga. Dar am fost la un pas de redresare la Oslo și Copenhaga, după ce am pierdut cu ambii adversari acasă. A reușit o victorie răsunătoare, 5-1 cu Germania, într-un meci amical, dar startul acestor calificări a lăsat să se vadă că echipa nu are forța necesară unei noi calificări, iar presiunea presei l-a făcut pe Iordănescu să alinieze o formație fantezistă care nu a reușit să câștige în Armenia. Generalul l-a lăsat pe fostul său elev să conducă echipa, dar nici Pițurcă nu a făcut minuni, chiar dacă a câștigat meciul cu Cehia și pe cel cu Finlanda.

Urmează alegerile la FRF. Președintele anilor 1990-2005 a anunțat că se retrage, pentru ca mai nou să copieze comportarea primului ministru și se pare că va avea un cuvânt de spus în decembrie. Dar de astă dată va avea un contracandidat serios, fostul internațional Gheorghe Popescu, care vine cu o figură nepătată, pentru că nu avea unde. Ce se va allege în decembrie ? Poate că ar fi momentul ca Mircea Sandu să-și încheie mandatul, nu pentru că vrea Gazeta Sporturilor ci pentru că se poate încerca altceva. Integrarea în Uniunea Europeană se poate face cu un an mai repede în sport, iar Gheorghe Popescu are, sper, habar de cum se conduce un club profesionist. Pentru că ceea ce s-a întâmplat până acum la FRF a fost tot un fel de balcanism, chiar dacă s-au obținut cele mai bune rezultate din 1933 încoace. Dar Mircea Sandu lasă ceva în urmă: un nou sediu al FRF, construit în curtea stadionului Național, un teren de antrenament și un cantonament la Mogoșoaia, un bilanț de 4 calificări din 8 posibile, un loc 6 la mondialul din 1994. Ce va realize Popescu, dacă el va fi cel ales ? Deocamdată ne anunță un proiect, că si fotbalul trebuie să semene cu economia: proiecte, bani și rezultate la "Sfântu Așteaptă". Dar poate acest Sfânt chiar există. Dacă nu, vom povesti în continuare de Sevilla, de Los Angeles, San Francisco, Duckadam, Lăcătuș, Pițurcă, Hagi și Munteanu, iar antrenori vor fi Chivu, Cociș sau Mazilu, iar fiii noștri ne vor trimite din când în când mailuri de la Microsoft sau Paris, Barcelona, Valencia, iar aici se va vorbi limba romanes, Doamne Ferește !

Romeo Ionescu
13
.10.2005


Alte editoriale semnate de Romeo Ionescu


You are in: RomanianSoccer.ro - Editorial Romeo Ionescu